هنرستان کاردانش امام علی ( ع )

فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏ شود مگر ظرف دانش که با تحصیل علوم، فضاى آن بازتر مى ‏گردد. امام علی ( ع )

هنرستان کاردانش امام علی ( ع )

فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏ شود مگر ظرف دانش که با تحصیل علوم، فضاى آن بازتر مى ‏گردد. امام علی ( ع )

معرفی رشته های کاردانش

هنرستان کاردانش امام علی علیه السلام فسا | يكشنبه, ۳ آذر ۱۳۹۸، ۰۷:۵۷ ق.ظ | ۰ نظر

معرفی رشته های کاردانش پورتال دفتر آموزش دوره دوم متوسطه 

رشته برق صنعتی 

یکی از بهترین تعریف هایی که از رشته برق شده است، این است که محور اصلی فعالیتهای رشته برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. هدف اصلی این رشته تولید برق در نیروگاهها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکه های شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی، کارخانجات و واحدهای صنعتی، تولیدی و اقتصادی است.

رشته برق صنعتی یکی از گرایش های رشته برق می باشد. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه راه اندازی انواع الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز و به صورت دستی و اتوماتیک، شناخت و بررسی انواع کابل ها و کابل کشی صنعتی و راه اندازی خطوط تولید بصورت اتوماسیون صنعتی با استفاده از PLC های صنعتی آشنا می شوند.

فلزکاری و لحیم کاری، نقشه کشی مقدماتی الکترونیک عمومی، سیم کشی ساختمان، نقشه کشی و نقشه خوانی مدارهای راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز القایی با کلیدهای دستی و کنتاکتور و LOGO ، شناخت انواع کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی PLC ، و ...1- اشتغال در نیروگاه ها و شرکتهای تولید و انتقال و توزیع نیروی برق2- فعالیت در زمینه سیم کشی ساختمانها3- فعالیت در تمامی کارگاهها و کارخانجات صنعتی4- فارغ التحصیلان این رشته می توانند در رشته های مرتبط با مهندسی برق گرایش قدرت در سطح آموزش عالی ادامه تحصیل دهند.

رشته ی برق ساختمان

رشته برق نیز مانند بسیاری از رشته های زمینه صنعت بر مفاهیم فیزیکی و اصول ریاضیات استوار است و هرچه هنرجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، می توانند موفقیت بیشتری کسب نمایند. هنرجوی برق باید ذهنی خلاق و تلیل گر داشته باشد. همچنین به کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد چون گاهی اوقات هنرجویانی وارد این رشته می شوند که در ریاضی و علوم  قوی هستند ولی در کارهای عملی ضعیف اند.رشته برق ساختمان هم یکی از گرایش های رشته ی برق می باشد. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه سیستم روشنایی و برق ساختمان به صورت کامل و همچنین موارد تکمیلی برق ساختمان اعم از: آیفون تصویری، سیستم اعلام حریق، دزدگیر، دوربین های مداربسته اماکن، درب اتوماتیک، برق اضطراری و راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز آشنا می شوند.نوع مهارتهای فنی که هنرجویان در طول دوره آموزش می بینند:1- نقشه کشی مقدماتی2- فلزکاری3- لحیم کاری4- سیم کشی ساختمانهنرجویان این رشته پس از اتمام تحصیلات خود می توانند در نیروگاهها ، استخدام شوند و یا در امر سیم کشی ساختمانها یا بعنوان نصاب سیستم های حفاظتی و کنترلی فعالیت نمایند. همچنین در صورت تمایل به ادامه تحصیل، هنرجویان فارغ التحصیل این رشته می توانند در یکی از گرایشهای رشته مهندسی برق در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به ادامه تحصیل بپردازند.
 

تابلو سازی برق صنعتی

صنعت برق یکی از صنایع اصلی در جهان بوده که به سبب گستردگی، بیش‌ترین بازار کار را به خود اختصاص داده است. یکی از زیر مجموعه‌های این صنعت رشتة تابلوسازی برق صنعتی می‌باشد که توانسته بازارکار خوبی را برای افراد ایجاد نماید. تمامی کارخانه‌ها، اداره‌ها ، موسسه‌ها و ساختمان‌های بزرگ و کوچک به این رشته نیازمند می‌باشند.در این رشته،  هنرجویان یاد می‌گیرند  که چگونه می‌توانند تابلوهای برق صنعتی کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، اماکن تفریحی، اماکن ورزشی و... را طراحی، اجرا و نصب نمایند. هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و نیز دروس شایستگی های غیر فنی شامل الزامات محیط کار(پایه دهم ) و مدیریت تولید یا کاربرد فناوری های نوین (پایه یازدهم ) و اخلاق حرفه ای( پایه دوازدهم)دروس شایستگی های فنی زیر را می‌گذرانند:1- برق‌کار صنعتی درجه 2(اصول و مبانی برق و مدارهای الکتریکی و برق صنعتی)2- مونتاژ‌کار و نصاب تابلو‌های برق( طراحی، مونتاژ و نصب تابلو برق) 3- نصب سیستم زمین حفاظتی(اجرای سیستم ارتینگ) شرایط و نحوه ادامه تحصیل : هنرجویان بعد از فراغت از تحصیل می‌توانند متناسب با رشتة خود در مقطع کاردانی آموزشکده‌های فنی‌حرفه‌ای یا دانشگاه آزاد و یا دانشگاه جامع علمی‌کاربردی ادامه تحصیل دهند. و در ادامه می‌توانند به صورت  ناپیوسته در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند.آیندة شغلی و بازارکار : 1- نیروی انسانی ماهر برق صنعتی در کارخانه‌ها 2- نیروی انسانی در کارخانه‌های سازندة تابلوهای برق صنعتی 3- ایجاد کسب و کار به عنوان طرّاح، تعمیر‌کار و نصّاب تابلوهای برق صنعتی4- نیروی انسانی برق شاغل در ادارة برق

 

نقشه کشی ساختمان

هنگامی که وارد شهر می‌شویم در نگاه اول ساختمان‌ها، راه‌ها، پل‌ها، فروشگاهها و پایانه‌های مسافربری و ... دیده می شودکه همه  مربوط به عمران ، نوسازی و آبادانی است همه این در حیطه فعالیت یک متخصص ساختمان قرار دارد. به عبارت دیگر رشته ساختمان بیانگرکاربرد علم درایجاد سازندگی وعمران کشوراست یعنی هرچیزی که به آبادانی یک کشور باز می‌گردد در حیطه کار یک متخصص ساختمان قرار می‌گیرد.امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرایی، صنعت ساختمان‌سازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت و جذابیت خاصی بخشیده است.علم و هنر به کمک وسایل و ابزار، علائم و خطوط را در هم می‌آمیزد و به متخصصین این توانایی را می‌دهد که شما را یاری نمایند تا در محیطی زیبا و مطمئن زندگی کنید.هدف این رشته آشنایی هنرجویان با صنعت ساختمان و ترسیم نقشه های ساختمانی است.هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، سه استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در پایان هر استاندارد به توانایی های ذیل دست می یابند.1- استاندارد نقشه کشی عمومی:آشنایی با وسایل و لوازم نقشه کشی ، انجام  ترسیمات هندسی ، تجسم درست اجسام ، ترسیمات ساده پلان و نما وبرش ،  آشنایی با نرم افزار اتوکد2- استاندارد نقشه کشی سازه:از هنرجو انتظار میرود بعد از اتمام استاندارد توانایی ترسیمات پلان فنداسیون ، شناژ و جزئیات آن ترسیم پلان وجزئیات اسکلت بتن آرمه ، ترسیم جزئیات اسکلت فلزی ، اندازه گذاری ودتایل های مرتبط توانایی  شناخت و به کار گیری آئین نامه های بتن و فولاد ،ترسیم نقشه های تیرهای مشبک وقابها ، استفاده ازنرم افزار اتوکد جهت ترسیم اسکلت فلزی وبتن را داشته باشد.3- استاندارد نقشه کشی معماری: هنرجو بعد از اتمام استاندارد توانایی طراحی پلان های مسکونی را خواهد داشت و همچنین با ترسیم های جزئیات معماری، تاسیسات و شهرسازی آشنا می شود به کمک نرم افزار اتوکد ترسیمات سه بعدی انجام می دهد.4- طراحی معماری با نرم افزار 3DMAX:با کمک این نرم افزار هنرجویان ترسیمات سه بعدی( همراه با نورپردازی و متریال ) انجام می دهند.فارغ التحصیلان این رشته تحت عنوان طراح معماری داخلی می توانند زیر نظر مهندسین در دفاتر مشاوره، شهرداری و شرکت های خصوصی به عنوان رسام مشغول به کار شوند . درحال حاضر دانش آموزان این رشته پس از اخذ دیپلم در صورت تمایل به ادامه تحصیل بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی می توانند از طریق : الف – دانشگاه جامع علمی کاربردی   ب – آموزشکده دولتی     ج–دانشگاهآزاددر مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهند.ادامه تحصیل تا دکتری بلامانع است.
 

  • هنرستان کاردانش امام علی علیه السلام فسا

تابلوساز یرق صنعتی

رشته

رشته برق ساختمان

رشته برق صنعتی

نقشه کشی ساختمان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی